KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek 10.08.2020r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Mleko do picia

Angielka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Herbata ziołowa

Barszcz biały z ziemniakami

Ryz zapiekany z jabłkiem i cynamonem

Woda z cytryną

Tosty z serem i szynką pomidor, herbata z cytryną

Banany

*(1,3,7)

*(1,7)

*(1,10)

 

 

 

Wtorek 11.08.2020r.

ŚNIADANIE            

OBIAD

PODWIECZOREK

Kakao

Rogal z masłem i miodem, herbata malinowa

Pomidorowa z makaronem zabielana jogurtem naturalnym z natka pietruszki

Domowe hamburgery (kotlet, warzywa, majonez,  kompot owocowy

Graham z masłem, serek Almette, papryka, herbata rumiankowa

Marchewka w słupki

*(1,7)

*(1,7,9)

*(1,7)

 

 

 

Środa  12.08.2020r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Budyń 

Pieczywo razowe z masłem, szynka drobiowa, zielony ogórek, herbata earl grey

Zupa jarzynowa z ziemniakami na rosole z koperkiem

Łazanki z kapusta kiszoną i kiełbasą

Woda z miętą

 

Ciasto biszkoptowe z owocami, herbata

Mix owocowy

*(1,7,10)*(1,7,9,10)*(1,3,7)

 

 

 

Czwartek  13.08.2020r. 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Płatki owsiane na mleku na mleku

Chleb razowy z masłem, ser żółty, wędlina, papryka

Zielona herbata

Zupa ogórkowa z ryżem i śmietaną

Puree z ziemniaków, kotlet mielony, surówka z białej kapusty, kompot

Chałka z masłem, powidła śliwkowe

Herbata owocowa

 

Jabłka

*(1,3,10)

*(1,3,7,9)

*(1,)

 

 

 

Piątek 14.08.2020r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Kluseczki lane na mleku

Chleb z masłem, serek topiony, herbata z cytryną

Jabłka

 

Barszcz czerwony zabielany  z ziemniakami

Kasza gryczana, gulasz, fasolka szparagowa z masłem

Woda z limonką

Pieczywo wieloziarniste z masłem, wędlina krakowska, pomidor, herbata z cytryną

Marchewka w słupki

*(1,7)

*(7,9)

*(1,10)

 

*ALERGENY

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny.

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ( wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.) :

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne